Μάθημα : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α' ΤΑΞΗ (ΤΜΗΜΑΤΑ Α3, Α4, A6)

Κωδικός : 1740210312

1740210312  -  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΙΖΛΑΡΙΔΟΥ

Μάθημα

Με τη διδασκαλία του μαθήματος «Πληροφορικής» οι μαθητές εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, αποκτούν δεξιότητες και ικανότητες και διαμορφώνουν στάσεις που αφορούν στις Εφαρμογές της Πληροφορικής.
Το περιεχόμενο του μαθήματος καλύπτει τόσο τις διαχρονικές γνώσεις και ικανότητες όσο και τις νέες, όπως αυτές έχουν προκύψει από τις σύγχρονες εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία της Πληροφορικής. Εξελίξεις που δρουν καταλυτικά και έχουν φέρει αλλαγές σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κοινωνίας και ζωής.

Το μάθημα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  είναι Γενικής Παιδείας  και διδάσκεται 2 ώρες την εβδομάδα στην Α' τάξη των ΕΠΑΛ

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Ενότητες

Διδακτέα ύλη: Κεφάλαια 7, 9.3, 10, 11, 13, 14.2, 15, 16

Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθουμε για την HTML.
Η HTML δεν είναι μια γλώσσα προγραμματισμού αλλά μια περιγραφική γλώσσα, δηλαδή ένας ειδικός τρόπος γραφής κειμένου και είναι η βασική γλώσσα με την οποία πραγματοποιείται η δόμηση σελίδων του Παγκόσμιου Ιστού.

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο θα μάθουμε τι είναι το Διαδίκτυο και ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web - www) καθώς και την εξέλιξη του μέχρι σήμερα..

Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο θα μάθουμε για τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του Διαδικτύου.  

Η ενότητα των Εφαρμογών Νέφους, έχει ως στόχο να εξηγήσει τί είναι το υπολογιστικό νέφος, να σας παρουσιάσει τα ποικίλα μοντέλα υπηρεσιών που υπάρχουν, καθώς και τα οφέλη που έχει για τους  ανθρώπους και την κοινωνία.

Γίνεται, επιπλέον, αναφορά διαφόρων παραδειγμάτων υπηρεσιών υπολογιστικού  νέφους, τόσο για τη δημιουργία, όσο και την αποθήκευση αρχείων και δεδομένων.

Επίσης, παρουσιάζονται παραδείγματα επιτυχημένων υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους  για δημιουργία αρχείων, αποθήκευση, κοινή επεξεργασία αλλά και για δημιουργία βίντεο. 

 

Στο κεφάλαιο αυτό θα μιλήσουμε  για τις νέες μορφές εργασίας και συνεργασίας που έχουν γίνει εφικτές με την εξέλιξη των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.  Θα μιλήσουμε για τους σύγχρονους από τους ασύγχρονους τρόπους επικοινωνίας καθώς και για τα  εργαλεία συνεργασίας από απόσταση.

Στο κεφάλαιο αυτό θα ασχοληθούμε με την έννοια των Κοινωνικών Δικτύων.
Θα δούμε τους ορισμούς και θα μάθουμε τις κατηγορίες τους. Στο τέλος θα δούμε παραδείγματα μη ορθής χρήσης των Κοινωνικών Δικτύων, και θα μάθουμε για  τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης τους.

Στο κεφάλαιο θα ασχοληθούμε με  θέματα ασφάλειας και προστασίας στο Διαδίκτυο. Θα αναφερθούμε στο κακόβουλο λογισμικό, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο επιβλαβές περιεχόμενο και στους κινδύνους που διατρέχουμε από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα συζητήσουμε για τη σημασία της αξιολόγησης των πληροφοριών και θα αναλύσουμε  το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Τέλος, θα αναφερθούμε στην ιδιωτικότητα και στην προστασία των προσωπικών μας  δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Ημερολόγιο

Προθεσμία
Γεγονός μαθήματος
Γεγονός συστήματος
Προσωπικό γεγονός

Ανακοινώσεις

Όλες...
  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -