Μάθημα : ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Κωδικός : G766121

G766121  -  ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΤΖΙΡΙΚΑ

Ασφάλεια τροφίμων

Ερώτηση 1 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Τα μικρόβια είναι:

Ερώτηση 2 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Μικρόβια είναι:

Ερώτηση 3 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Τα μικρόβια βρίσκονται:

Ερώτηση 4 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Αν δεν φροντίσουμε την υγιεινή κατά την παρασκευή των τροφίμων κινδυνεύουμε από:

Ερώτηση 5 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Ποιο από τα παρακάτω δεν χρειαζόμαστε για να πλένουμε τα χέρια μας:

Ερώτηση 6 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Το σωστό πλύσιμο των χεριών διαρκεί περίπου:

Ερώτηση 7 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Όταν ετοιμάζουμε φαγητό είναι σημαντικό να υπάρχει καθαριότητα:

Ερώτηση 8 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Η επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας για τα τρόφιμα, δηλαδή οι θερμοκρασίες στις οποίες χαλάνε πιο γρήγορα είναι:

Ερώτηση 9 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Το κοτόπουλο και το ψάρι:

Ερώτηση 10 (Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 2 βαθμοί) 

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει πριν τα φάμε: