Μάθημα : Μαθήματα για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα eClass

Κωδικός : 1727010277

ECL  -  ΜΑΡΙΟΣ ΚΙΟΣΤΕΡΑΚΗΣ

Ενότητες - Ε4. Το μάθημα

Ε4. Το μάθημα

Η Δημιουργία Μαθήματος είναι η πιο σημαντική ενέργεια του χρήστη – Εκπαιδευτή στην πλατφόρμα. Ειδικότερα, για να δημιουργήσετε ένα νέο μάθημα, στο προσωπικό σας χαρτοφυλάκιο, πατήστε το κουμπί «Δημιουργία Μαθήματος» πάνω δεξιά ή επιλέξτε «Δημιουργία Μαθήματος» στην αριστερή στήλη στις «Επιλογές χρήστη».

Η ενότητα αυτή μιλά για το Μάθημα στο open eClass και περιλαμβάνει τα θέματα: Δημιουργία, Περιγραφή, Πληροφορίες, Ενότητες, Εργαλεία, Χρήστες και Ρυθμίσεις ενός μαθήματος.

Βίντεο:

Πολυμέσα
1. Δημιουργία μαθήματος

Πώς δημιουργούμε ένα μάθημα στο eClass;

Πολυμέσα
2. Περιγραφή μαθήματος

Καλό είναι ένα μάθημα να έχει περιγραφή...

Πολυμέσα
3. Πληροφορίες μαθήματος

Στις πληροφορίες μπορούμε να γράψουμε: Το περιεχόμενο του μαθήματος, Τους μαθησιακούς στόχους, Την βιβλιογραφία, Τις μεθόδους διδασκαλίας κ.λ.π.

Πολυμέσα
4. Ενότητες μαθήματος

Η πλατφόρμα μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε ενότητες, θεματικές, εβδομαδιαίες κ.λ.π.

Πολυμέσα
5. Εργαλεία μαθήματος

Γνωριμία με τα εργαλεία του μαθήματος και πώς να τα ενεργοποιούμε / απενεργοποιούμε.

Πολυμέσα
6. Χρήστες μαθήματος

Διαχείριση των χρηστών - μαθητών μας.

Πολυμέσα
7. Ρυθμίσεις μαθήματος

Γενικές ρυθμίσεις ενός μαθήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους...

Σύνδεσμοι:

Σύνδεσμοι
1. Δημιουργία μαθήματος

Η Δημιουργία Μαθήματος είναι η πιο σημαντική ενέργεια του χρήστη – Εκπαιδευτή στην πλατφόρμα.

Σύνδεσμοι
2. Περιγραφή Μαθήματος

Η περιγραφή του μαθήματος αποτελεί μια μικρή περίληψη σχετικά με το αντικείμενο του μαθήματος καθώς προϊδεάζει τον εκπαιδευόμενο σχετικά με το αντικείμενο του μαθήματος.

Σύνδεσμοι
3. Πληροφορίες Μαθήματος

Το πεδίο «Πληροφορίες Μαθήματος» σας επιτρέπει να αναρτήσετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα το οποίο διδάσκετε.

Σύνδεσμοι
4.Α. Ενότητες μαθήματος

Στα πλαίσια ενός μαθήματος η πλατφόρμα δίνει στον εκπαιδευτή τη δυνατότητα να δημιουργήσει ενότητες. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μια τμηματική παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο διδάσκει ο εκπαιδευτής.

Σύνδεσμοι
4.Β. Μορφή θεματικών ενοτήτων

Κατά την δημιουργία των θεματικών ενοτήτων σε ένα μάθημα σας δίνεται η δυνατότητα να καθορίσετε την μορφή την οποία αυτές θα έχουν.

Σύνδεσμοι
4.Γ. Ενέργειες θεματικών ενοτήτων

Έχοντας δημιουργήσει στα πλαίσια του μαθήματος μια σειρά ενοτήτων έχετε στην διάθεση σας μια σειρά ενεργειών με τις οποίες μπορείτε να διαχειριστείτε - επεξεργαστείτε τις συγκεκριμένες ενότητες.

Σύνδεσμοι
5. Υποσύστημα Διαχείρισης Εργαλείων

Το εργαλείο Διαχείριση Εργαλείων παρέχει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτή να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τα εργαλεία του μαθήματός του.

Σύνδεσμοι
6. Διαχείριση Χρηστών

Το υποσύστημα αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τους χρήστες - μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο μάθημά σας.

Σύνδεσμοι
7. Ρυθμίσεις μαθήματος

Το υποσύστημα Ρυθμίσεις σας επιτρέπει να τροποποιήσετε μερικές βασικές παραμέτρους λειτουργίας του ηλεκτρονικού Μαθήματος, όπως τα στοιχεία της ταυτότητάς του, τον τύπο της πρόσβασης (ανοικτό, απαιτείται εγγραφή, κ.λ.π.).